petek, 29. avgust 2014

Drachenfest

Pred davnimi časi so Zmaji v svoji bitki za nadvlado uničili svet v katerem so živeli. In ko so s skupnimi močmi ustvarili novega, so postavili tudi pravilo, da se sami ne bodo več prepirali in bojevali, ter s tem ogrožali svojega sveta. Vendar nekdo mora biti vladar in vodja dežel ter njihovih prebivalcev, zato enkrat na leto prikličejo svoje privržence v Zmajski svet. Od takrat vsak izmed njih v času velikega festivala privede svojo vojsko čez morje in skozi Véliko meglo v njihovo deželo. Pod zaščito in vodstvom svojega mogočnega avatarja se privrženci vsako leto bojujejo za zmago. Zmaj, čigar bojevniki se izkažejo za najmočnejše, iz bitke pridejo kot zmagovalci in zavladajo Zmajskemu svetu za eno leto.
Samo tisti, ki zaslišijo zmajski glas in mu zaupno sledijo, bodo ugledali svet Zmajev! Ste pripravljeni na nepozabno pustolovščino?



Ozadje Drachenfesta

Leta 2001 se je prvič pojavila ideja o večjem zbiranju igralcev LARPa iz Nemčije in ostale Evrope. Od takrat naprej se s pomočjo tisočev igralcev vsako leto razvija fantazijska zgodba v deželi zmajev. Kot eden največjih mednarodnih festivalov je DF težko organizirati, zato so postavljena temeljna pravila, ki omogočajo nadzor nad igro in so prilagojena tako že izkušenim igralcem, kot tudi popolnim novincem.

Da bi domišljijski svet zmajev vseh šest dni deloval tako kot je treba, v zakulisju skrbi izkušena ekipa (rdeče kapice!). Oni skrbijo, da med igro ne pride do resnih poškodb, opozarjajo in tudi odstranijo igralce, ki se ne držijo pravil igranja, ter ves čas bdijo nad potekom igre. Znotraj TI* pa se nahaja več sto ljudi t.i. NPCji skrbijo za vodenje glavne zgodbe ter za občasne popestritve.

Zelen, rdeč, zlat, … Tabori na Drachenfestu

Najpomembnejša odločitev te čaka pri izbiri avatarja oz. tabora, kjer boš skozi festival živel in s katerim se boš boril za zmago svojega zmaja. Vsak avatar pooseblja določene lastnosti in vrline in na podlagi teh se odločiš, kateremu bo tvoj karakter sledil.

Zlati avatar – pravičnost, resnica, bojevitost, diplomacija, … (rimljani, bankirji, trgovci, ...)
Zeleni avatar – narava, življenje, pogum, … (vilini, gozdne pošasti, goblini ...)
Modri avatar – svoboda, morje, rum, … (pirati, morske pošasti, glasbeniki, umetniki …)
Črni avatar – črna magija, smrt, tema, … (čarovniki, temni vilini, …)
Avatar Kaosa – kaos, neenakost, nenaravno, … (vampirji, pošasti, …)
Bronasti avatar – nova moč, želja po nadvladi, red, … (najbolj zvesta vojska, ki mu sledi brez vprašanja)
Rdeči avatar – moč, ponos, maščevanje, … (vročekrvni bojevniki vseh ras)
Sivi avatar – modrost, znanje, … (učenjaki, pisarji, ...)
Srebrni avatar – milost, pravičnost, čast, … (vitezi, čarodeji, ...)
Orkovski tabor – maščevanje, nered, … (pogoj za vstop je kvaliteten orkovski kostum, večletno LARPanje in dobra zgodba karakterja)
Seveda te izbira tabora ne omejuje pri ustvarjanju tvojega karakterja oziroma obratno, vendar pa je zaželeno, da tvoj karakter stremi približno v isto smer, kot izbrani tabor. Orki ne spadajo k zlatemu zmaju, kjer je najbolj pomembna pravičnost!

Točke

Na začetku ima vsak 15 točk, potem dobiš 1 točko za vsak Drachenfest, ki si se ga udeležil in 0,1 točke za vsak dan RPG-ja, ki si ga odigral s svojim karakterjem.
- uporaba enoročnega orožja = 1 točka
- dodatna življenjska točka (HP) = 4 točke
- srednje močan oklep = 2 točki
Seveda pa niso vse sposobnosti samo bojevniško naravnane, npr:
- ustvarjanje ognja = 1 točka -znanje čarovnij = 4 točke
-urok “megla”= 3 točke
- napoj za zdravljenje = 1 točka
Tako te torej pravila omejujejo predvsem v tem, kaj tvoj karakter zna. Seveda pa si lahko njegovo zgodovino, prijateljske vezi, položaj v družbi itd. oblikuješ sam, pri čemer je (tako kot v vseh igrah vlog) zaželeno, da so karakterji zanimivi, hkrati pa tudi vsaj približno logični oziroma "fantazijsko realni". Zelo težko se podaš v bitko s ščitom, sekiro, lokom, buzdovanom in dvoročnim mečem. Razen, če so poleg tebe še tri oprode, ki ti nosijo vso kramo. ;)

Aldradach

Mesto Aldradach ponuja veliko možnosti za zapravljanje ob stojnicah, druženje z ostalimi igralci v taverni, uživanje v orientalskih masažah, pokušanje novih eksotičnih jedi, … V igralnicah se lahko zabavate in zapravite vaš IT denar. Ob večernih prireditvah lahko prisluhnete glasbenikom iz cele Evrope ali pa plačate par bronastih cekinov piratskemu trubadurju, ki vas bo v zameno s svojim petjem zabaval cel večer.
Prav tako pa lahko najdete skupine čarovnikov ali alkimistov, ki vam bodo hoteli prodati kakšen urok ali napoj. Vendar se morate paziti tatov, saj vsake toliko časa kakšen uide pozornim očem stražarjev mesta. In naj vam niti na misel ne pride, da bi sami sunili kakšen poln mošnjiček! Mestna straža vas brez zadržkov pahne v temnico.

Ni komentarjev:

Objavite komentar