petek, 29. avgust 2014

ŽANR: Fantazijski

Fantazijski LARP je verjetno najstarejši in najbolj razširjen žanr igranja vlog na svetu. Je zelo široko zastavljen in večinoma predstavlja tisti klasičen svet zmajev, vilinov, vitezov, orkov in magije.





Za njegovo popularnost je kriv tudi razmah fantazijske literature in njene filmske upodobitve. (Tolkien, Martin, Pratchett, Goodkind, LeGuin, ...) Ljudje so se zaljubili v nove svetove, kjer veljajo drugačna pravila kot v našem. Željni svojevrstnega razvedrila v prostem času, so začeli igrati izmišljene vloge karakterjev, inspiracijo za njihovo karakterizacijo in lastnosti novega - izmišljenega - sveta pa jemali iz knjig prej omenjenih avtorjev.
Ta žanr se močno prepleta s srednjim vekom, takratnim načinom življenja, vrstam oblačil, načinom bojevanja ipd.  Od posamezne skupine pa je odvisno, ali bodo bolj sledili fantazijskim ali srednjeveškim zakonitostim. Zato lahko imamo svet, kjer so demoni, vstali mrtveci, napoji in ognjeni napadi čarovnikov popolnoma vsakdanji, lahko pa imamo svet, kjer je pravilno bojevanje z mečem bolj pomembno, magija pa tu ne obstaja.

Fantazijski LARP pa bo tudi iztočnica za našo skupino! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar